Fosfaattipuskuroidun suolaliuoksen rooli

- 2021-08-04-

Roolix 
Fosfaattipuskuroitu suolaliuos on yleisesti käytetty puskuri biologisessa tutkimuksessa. Tämä on suolaliuos, joka sisältää natriumfosfaattia ja vettä liuottimena. Joihinkin formulaatioihin lisätään myös kaliumkloridia ja kaliumfosfaattia. Liuoksen osmolaarisuus ja ionipitoisuus vastaavat ihmiskehossa olevia.

Fosfaatit voidaan jakaa ortofosfaatteihin ja polykondensoituihin fosfaatteihin: elintarvikkeiden jalostuksessa käytetyt fosfaatit ovat yleensä natriumia, kalsiumia, kaliumia sekä rauta- ja sinkkisuoloja ravinnelisäaineina. Yleisesti käytetyt elintarvikelaatuiset fosfaatit Lajikkeita on yli 30.

Laimennetussa vesiliuoksessa fosfaattia on neljässä muodossa. Vahvassa emäksisessä ympäristössä fosfaatti-ioneja on enemmän; heikosti emäksisessä ympäristössä vetyfosfaatti-ioneja on enemmän. Heikosti happamassa ympäristössä divetyfosfaatti-ionit ovat yleisempiä; vahvassa happamassa ympäristössä vesiliukoinen fosforihappo on tärkein olemassa oleva muoto.

Jotta veri säilyy siirtoa varten tietyn ajan, lisää sopivaa antikoagulanttia ja pyri estämään käytetyn nesteen huononeminen säilytysaikana.

Veren säilytysvaatimukset:

Estää hyytymistä, varmistaa solujen aineenvaihduntaan tarvittavat ravintoaineet, pidentää elinikää kehon ulkopuolella ja varmistaa, että se pystyy suorittamaan vastaavat toiminnot potilaaseen infuusion jälkeen. Siksi on tarpeen lisätä antikoagulantteja, solujen aineenvaihduntaan tarvittavia ravintoaineita ja lämpötilan säätelyä tietyllä alueella varastoinnin aikana. Eri verisolujen erilaisista ominaisuuksista johtuen myös varastointimenetelmät ovat erilaisia, ja myös varastointiaika on erilainen.

x